Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukkinit és a paradicsomot daraboljuk fel ízlés szerint. (ne legyen se túl nagy, sem pedig túl apró)
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kakukkfüvet csipkedjük le a száráról.
A feldarabolt cukkinit, és a vöröshagymát tegyük egy serpenyőbe, majd öntsük fel az ecettel, adjuk hozzá a cukrot, ízlés szerint erős paprika szószt, a lecsipkedett kakukkfüvet, majd főzzük pár percig.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, óvatosan forgassuk össze, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük tovább még pár percig. Arra figyeljünk, hogy a cukkini roppanós maradjon, és lehetőleg a paradicsom ne főjön szét.
Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. Érdemes előző nap elkészíteni, így lesz ideje teljesen kihűlni, és az ízek is kellően összeérnek.
Tálaláskor a salátát ízlés szerint kínálhatjuk rántott hús vagy éppen sültek mellé, de akár magában is fogyaszthatjuk.