Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk.
A cukkinik szárvégeit levágjuk, a krumplit meghámozzuk és megmossuk, majd mindkettőt vékony szeletekre gyaluljuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
1 ek olajat felforrósítunk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát.
Egy lapos kerámiatálat tálat kikenünk 1 ek. olajjal,hintünk rá zabpelyhet. Kissé egymásra csúsztatva, váltakozó rendben belerakjuk a cukkini- és burgonyakarikát.
A tetejére néhány karika paradicsomot. Arányosan elosztva a tetejükre simítjuk a párolt hagyma-fokhagymakeveréket, meghintjük sóval, kis kakukkfűvel, kevés sajtkeverékkel (az összes sajt felével), sózzuk és borsozzuk.
Elkeverjük a tejszínben, a joghurtban a tojásokat, picit megsózzuk és megöntözzük vele a cukkinis krumplikat, majd a forró sütőben 25 percig sütjük.
Én egy kicsit kb 15 percig lefedtem alufóliával.
Tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal, egy kis zabpehellyel és további 20 percig, enyhe pirulásig, sütjük.Tálalás előtt 5 percig pihentetjük , majd tálaljuk. Jó étvágyat!
Saját ötlet alapján készült, egy energiaszegényebb rakott krumpli változat, vegetáriánusoknak főétel. Köretnek is finom.