Tejszínes, gombás hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes, gombás hús

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke vagy pulykamell
  • 0,5 kg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk bazsalikom
  • 5 dkg zsír
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 mk pirospaprika
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A csíkokra vágott húst a felolvasztott zsíron megpirítjuk a szeletelt gombával, közben hozzáadjuk a zúzott fokgaymát, ízlés szerint fűszerezzük és felöntjük kb 1,5 dl vízzel, majd puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult, akkor hozzáadjuk a tejszínt és jól beforraljuk.

Ízlés szerint tálalható tésztával és rizzsel, vagy ki mit szeret.