Birsalmaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Birsalmaleves

Hozzávalók:

  • 4 db birsalma
  • fél citrom leve és héja
  • 2 dl Cocomas – kókusztejszín
  • eritrit (cukor)
  • csillagánizs
  • szegfűszeg

Elkészítése:

A birsalmákat megmostam, meghámoztam.

Felkockáztam, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte, enyhén megsóztam, hozzáadtam a fűszereket, a citrom sárga héját, és feltettem főni.

Amikor már megpuhult, hozzáadtam a tejszínt, még hagytam, amíg még egyszer felforrt, citromlével, eritrittel, ízlés szerint édesítettem.

Télen forrón tálalhatjuk, nyáron jégbe hűtve.

Tipp:

Kókusztejszín helyett főző tejszínnel is készülhet.