Padlizsán cordon bleu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Padlizsán cordon bleu

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 4 szelet sajt
  • 4 szelet sonka
  • 2-3 tojás
  • rizsliszt
  • zabpehely (gluténmentes)
  • a sütéshez: kókuszzsír vagy pálmaolaj
  • 1 doboz kukorica
  • 1 doboz főzőtasakos köles (2*125 g)

Elkészítése:

A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk.

Egy tányérba rizslisztet, egybe felvert tojást, sóval ízesítve, a harmadikba pedig zabpelyhet készítünk.

Két szelet padlizsán közé egy-egy szelet sonkát és sajtot teszünk, majd óvatosan bepanírozzuk. Végül forró kókuszzsírban vagy pálmaolajban pirosra sütjük.

A körethez a kölest a dobozon lévő utasítás szerint elkészítjük, végül hozzáadjuk a levétől lecsepegtetett konzerv kukoricát.

Összekeverjük és összemelegítjük.