Hentes tokány csirkéből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hentes tokány csirkéből

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom püré
  • só, bors
  • 15 dkg csemegeuborka

Elkészítése:

A hagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredési pirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés vízzel felengedjük és lassú tűzön 10-15 percig pároljuk.

Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a paradicsom pürét, a csíkokra vágott gépsonkát és a csíkokra vágott csemegeuborkát.

Ha szükséges felöntjük még egy kevés vízzel, majd egy 10 perc alatt készre főzzük.