Zöldséges csirkehúsos alagút

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Zöldséges csirkehúsos alagút

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 közepes db brokkoli
  • 30 dkg zöldborsó
  • 3 db tojás
  • 10 szelet bacon
  • 10 dkg sajt
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 4 ek napraforgó olaj
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

Húst felcsíkozzuk, olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Brokkolit rózsáira szedjük, és a zöldborsóval együtt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, reszelt sajtot, megsült húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, összekeverjük.

Őzgerinc formát kibéleljük a bacon szalonnával, beletesszük a zöldséges húst, ráhajtjuk a lelógó szalonnát, és készre sütjük.

Miután megsült és kihűlt, tálcára borítjuk, és felszeleteljük.