Sonkás-gombás pizza

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sonkás-gombás pizza

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő, pici cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 dl langyos víz

Feltét:

  • pizzaszósz
  • gomba
  • sajt
  • sonka

Elkészítése:
Langyos, cukros tejbe tesszük az élesztőt és 10 dkg lisztet hozzáadva kovászt készítünk.Jól kidolgozzuk a többi hozzávalóval,3 részre osztjuk és langyos helyen kelesztjük. 3 db 22-24dkg-s buci lesz. Ezt a tésztát előre is ellehet készíteni,de akkor folpakkba csomagolva hűtőbe tegyük. Mielőtt felhasználjuk hagyjuk szobahőmérsékleten fél órát és gyönyörűen megkel. Kinyújtjuk, megkenjük pizzaszósszal, rátesszük a sonkát, gombát és sajtot. addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.