Pikáns-sajtos csirkemellek

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Pikáns-sajtos csirkemellek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 kis dobozos lm tejföl
  • 10 dkg lm krémsajt
  • 2 tk csípős paprikakrém (ha nem szeretitek a csípőset mehet az édes verzió)
  • 15 dkg lm trapista sajt szeletelve
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, felszeletelem, enyhén megklopfolom és némi zsiradékkal kikent tűzálló tálba sorakoztatom a szeleteket, sózom borsozom.

A tejfölt elkeverem a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, a paprikakrémmel, sózom, borsozom majd alaposan kikeverem.

A csirkemell tetejére rásorakoztatom a sajtszeleteket, megkenem a kulimázzal, megszórom az apró kockára vágott lila hagymával, az aprított petrezselyemzölddel és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perc alatt készre sütöm!

Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, sült krumplival kínálom.

Jó étvágyat kívánok!