Tepsis hal Janna módra

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tepsis hal Janna módra

Hozzávalók:

  • A tepsi méretének és a fogyasztók számának megfelelő mennyiségű fagyasztott hekk
  • 1 citrom
  • 1 ek margarin
  • bors
  • bazsalikom
  • 2-3 ecetes uborka
  • 2 ek joghurt
  • mustár
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10-15 szem fekete olajbogyó
  • díszítéshez citrom és paradicsom

Elkészítése:
A halat kiolvasztottam, a levét leöntöttem, megtörölgettem.
A citrom felét rácsavartam, a rostokból is potyogtattam rá bőven, hadd legyen minél intenzívebb. Ezután sóztam, durvára őrölt borssal fűszereztem, majd egy margarinnal kikent tepsiben, előmelegített kb. 200 fokos sütőben fehérre sütöttem (normál esetben ez kb. negyed óra).
Ezalatt a két evőkanál joghurtba belereszeltem kislyukú reszelőn három ecetes uborkát, és kb. tíz dkg füstölt sajtot, borsoztam, bazsalikomoztam, és kapott egy kevés mustárt is. Az egészet alaposan összekeverve egy sűrűbb, pástétom-szerű valamit kaptam. Mikor már minden halacska szépen átfehéredett, kivettem a tepsit, és a halakat jó vastagon, kb. egy cm rétegben megkentem a szósszal.
Paradicsomkarikákkal díszítettem, majd vékony karikákra vágott fekete olajbogyót szórtam rá, és az egész legtetejét negyedbe vágott vékony citromszeletekkel szórtam tele (ezektől mediterrán érzésem támadt). Visszatettem a sütőbe még kb. 20 percre, míg a díszítés megsült, a szósz pedig megszilárdult.
Egyszerű bazsalikomos főtt rizzsel tálaltam, és fűszeres fehérborral.