Hozzávalók:
Elkészítése:
A mogyorót beletesszük egy tartályos turmixba, hozzáadjuk a cukrokat, a sót és az étolajat, majd a legnagyobb fokozaton péppé turmixoljuk (legalább 5 perc), illetve addig pörgetjük benne, amíg teljesen sima és pépes lesz a mogyoró (kicsit fel fog melegedni a pép)!
Egy edényben tűz felett megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a 2 tábla csokit és a kakaóporral együtt simára keverjük.
Ezután a folyékony csokis masszát hozzáadjuk a mogyoróhoz és ismét a keverő program 3-as vagy 4-es fokozatán, vagy egy tálba összeöntve kézi turmixal legalább 2 percig keverjük.
Végül tiszta üvegekbe öntjük, én stílszerűen egy gyári nutellásba is tettem (melegen még elég folyékony).
Lezárjuk az üvegeket és hűtőben, vagy hideg spájzban legalább 1 hónapig eláll, persze jól el kell dugni, hogy magunk se tudjuk hol van, mert rendkívül finom! :)
Ezekből a hozzávalókból kicsivel több, mint másfél kiló nutella lett!
Jó étvágyat kívánok!
Ez a mogyorókrém elkészíthető a sós pörkölt földimogyoróból is – Mogyissal már készítettem – azzal is Isteni finom, csak a hozzávalóknál a só nem kell!