Házi mogyorókrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Házi mogyorókrém

Hozzávalók:

  • 60 dkg pirított, héjazott törökmogyoró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1 kk só
  • 2 dl étolaj
  • 125 g holland kakaópor
  • 2 tábla tej tortabevonó (2×10 dkg)
  • 200 g teavaj

Elkészítése:

A mogyorót beletesszük egy tartályos turmixba, hozzáadjuk a cukrokat, a sót és az étolajat, majd a legnagyobb fokozaton péppé turmixoljuk (legalább 5 perc), illetve addig pörgetjük benne, amíg teljesen sima és pépes lesz a mogyoró (kicsit fel fog melegedni a pép)!

Egy edényben tűz felett megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a 2 tábla csokit és a kakaóporral együtt simára keverjük.

Ezután a folyékony csokis masszát hozzáadjuk a mogyoróhoz és ismét a keverő program 3-as vagy 4-es fokozatán, vagy egy tálba összeöntve kézi turmixal legalább 2 percig keverjük.

Végül tiszta üvegekbe öntjük, én stílszerűen egy gyári nutellásba is tettem (melegen még elég folyékony).

Lezárjuk az üvegeket és hűtőben, vagy hideg spájzban legalább 1 hónapig eláll, persze jól el kell dugni, hogy magunk se tudjuk hol van, mert rendkívül finom! :)

Ezekből a hozzávalókból kicsivel több, mint másfél kiló nutella lett!

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ez a mogyorókrém elkészíthető a sós pörkölt földimogyoróból is – Mogyissal már készítettem – azzal is Isteni finom, csak a hozzávalóknál a só nem kell!