Hozzávalók:
Tészta:
Gombócokhoz:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőpor-liszt keverékét. A végén a tojásfehérjék keményre vert habját forgatjuk bele óvatosan.
Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk, majd a massza felét beleöntjük. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport, majd ezt a sárga tésztára simítjuk.
A golyókhoz a hozzávalókat egy tálban robotgép segítségével jól kikeverjük. A masszából diónyi golyókat formálunk és kitesszük vele a tészta tetejét.
Előmelegített sütőbe toljuk és kb 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). Hűtsük langyosra a formában, majd húzzuk le róla a papírt és teljesen hűtsük ki.
A krémhez a tejben főzzük fel a pudingporokat, majd ha langyosra hűlt, akkor adjuk hozzá a cukrokat, a kókuszreszeléket és a vajat, majd robotgéppel alaposan keverjük ki.
A kész krémet egyenleesen simítsuk el a torta tetején, ízlés szerint megszórhatjuk még kókuszreszelékkel vagy kakaóporral, majd tegyük hűtőbe néhány órára.
Akinek nem elég édes, tehet bele még cukrot.