Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát levágjuk a bőréről, felkockázzuk ki, hogy szereti, én kb. fél centis kockákra vágom, lepirítom, van, aki üvegesen szereti, én jó ropogósra pirítom.
A vizet egy teáskanál sóval föl teszem fórni, amint fór a víz leveszem a lángot takarékra és lassú tűzön elkezdem lassan beleszórni a kukoricadarát.
Ezt folyamatos kevergetés mellet kell csinálni, hogy a dara ne, csomósodjon össze.
Azért használok 2 l vizet, mert én nem szeretem túl keményen a puliszkát, ez a víz mennyiség pont jó a ½ kg darához, amint készen van, leveszem a tűzről és félreteszem, közben 2 kanállal kimerek az olvadt szalonna zsírjából és ezzel kikenem a jénait, a maradék szalonnát leszűrőm a zsírjából és félreteszem.
El kezdjük rétegezni, először a jénai aljára puliszka kerül, elterítjük szép egyenletesen majd nagylukú reszelővel jöhet a juhtúró, utána tejföl, majd a leszűrt szalonna darabok. A következő sort ugyan így és végül puliszka jön, a tetejére majd lezárjuk a lereszelt trappista sajttal
Betesszük a sütőbe 150 fokra 20 percig sülni és kész
Fogyasszátok egészséggel és jó étvágyat hozzá.