Hozzávalók:
A szószhoz:
Feltét:
Elkészítése:
A karfiolt megtiszítjuk, majd rózsáira szedjük és egy késes aprítóban morzsa állagúra aprítjuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot és a fűszereket, majd összegyúrjuk.
Sütőpapíros tepsibe, vagy pizza formába lapítjuk, kb 1 cm vastagra, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg el nem kezd barnulni a széle.
Ekkor kivesszük, megkenjük a szósszal, majd rátesszük a felététeket és készre sütjük (kb 10 perc)
A hagymát nagyon apróra vágjuk (a késes aprító jó szolgálatot tesz), majd üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összerottyantjuk, majd a kész pizzánkra kenjük.
Tökéletes recept, bármelyik diétába könnyedén beilleszthető. A tésztáján alig észrevehető a karfiol!