Mustáros, chilis karajszeletek csípős zöldségraguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mustáros, chilis karajszeletek csípős zöldségraguval

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál chili pehely vagy 1 db chili paprika apróra vágva
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál durvára őrölt bors
  • 1 dl olaj
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db zöld hegyes erős vagy 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 fej lila hagyma
  • 1-1,5 dl chili szósz

Elkészítése:

A zöldségeket csíkokra vágjuk.

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chili pehellyel és megkenjük mustárral. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a hússzeleteket, majd félre tesszük.

A serpenyőben a visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket / maradjanak roppanósak / ráöntjük a chili szószt, egyet forralunk rajta és levesszük a tűzről.

A húst a chilis zöldségraguval tálaljuk- Ropogós szalma krumplit sütöttem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!