Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és jól áttörjük.
Ha már nem forró, akkor hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Összedolgozzuk. A massza elég lágy, de ez nem baj.
Lisztezett felületre borítjuk. A virsliket három darabra vágjuk.
Veszünk egy adag krumplit, két tenyerünk között rudat formázunk, a közepébe nyomjuk a virslit és a tenyerünk segítségével, enyhén lisztezett felületen rudakat sodrunk. Egy magasabb falú tálban
bő olajat forrósítunk.
Két tányért készítünk. Az elsőbe egy nagyobb tojást villával kicsit felverünk. A másikba szórjuk a zsemlemorzsát. A kroketteket előbb a tojásban, majd a morzsában megforgatjuk.
Ha már jó forró az olaj, akkor pár darabot óvatosan beleengedünk és mérsékelttől egy kicsit nagyobb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen vagy hidegen is finom fogás. Ketchuppal, esetleg mustárral kínáljuk.
Ez egy nagyon egyszerű, de mégis laktató fogás, amit a gyerekek is igazán kedvelnek. Akár krumpliból, akár maradék krumplipüréből is elkészíthető. A panírozás el is hagyható, de én szerettem volna egy kis ropogósabb kérget rá, ezért is döntöttem mellette. A massza lágy, könnyen formázható. A krokettekből érdemes csak keveset tenni egyszerre az olajba, mert kicsit megduzzadnak. Ha túlságosan forró az olaj, vagy magas lángon sütjük, akkor könnyen megrepedhetnek.