Hozzávalók:
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is.
Kicsit pároljuk együtt, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát.
Körülbelül 3 dl vízzel felöntjük és sózzuk, borsozzuk és pici őrölt köménnyel és Piros Arannyal is ízesítjük. Kb. 20 percig főzzük a pörkölt alapot, amíg besűrűsödik (közben a vizet pótoljuk, ha nagyon elfőne).
A tojásokat kb. 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és szeletekre vagy gerezdekre vágjuk. Az elkészült pörkölt alapba tesszük a tojásokat, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
Óvatosan kavarjuk meg, hogy a tojások ne nagyon sérüljenek. Ízlés szerint tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá. Főtt burgonyával, tésztával, galuskával tálalhatjuk. Savanyúság finom lehet hozzá, mint minden más pörkölthöz is.
Tipp: főzelékek feltétjeként is ajánlom nektek. Nálam leggyakrabban így készül.