Hozzávalók:
20-32 db kukachoz:
Elkészítése:
A tejet meglangyítjuk és fél deciben egy kávéskanálnyi cukorral együtt felfuttatjuk az élesztőt.
A többit a tál aljába öntjük. Beleütjük a tojásokat, jól elkeverjük.
A vajat a mézzel összeolvasztjuk és a tejhez öntjük.
Beleborítjuk a felfutott élesztőt is, majd rászórjuk a lisztet és a sót. Alaposan kidolgozzuk.
Valószínűleg fog még lisztet felvenni, de csak annyit adjunk hozzá, hogy még picit ragadós maradjon a tészta. Ezután lefedve hagyjuk kelni 40 percet.
20-32 gombócot készítünk belőle, amit egyesével oválisra nyújtunk enyhén lisztezett felületen.
A 2/3-át megkenjük olvasztott csokival vagy nutellával, a másik 1/3-át (majdnem felét) bevagdossuk és a nutellás felétől feltekerjük.
A végüket lezárjuk, majd meghajlítva sütőpapírral bélelet tepsibe rakosgatjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép világos barnára sütjük.
Ahogy kihűltek, a krémből egy fogpiszkáló segítségével szemeket készítünk a kukacainknak.