Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztben elszitáljuk a sót, kis mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük kb. 1 dl langyos vízzel, megcukrozzuk és miután kis idő elteltével az élesztő feljött, beleöntjük az étolajat.
További kis adagokban a langyos vízből hozzátéve alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett felületen puhára, szép simára gyúrjuk.
Meleg helyre tesszük és letakarva 50-60 percet pihentetjük, kelesztjük.
Ezután a megkelt kenyértésztát lisztezett deszkára téve újra kicsit átgyúrjuk, hosszúkás kenyérformát készítünk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd kb. 15-18 percet ismét pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy szórófejes spricnibe langyos vizet töltünk és a megkelt kenyeret alaposan (vastagon) körbefújjuk a vízzel és rögtön ezután megszórjuk a magvakkal is. A tenyerünkkel óvatosan egy kissé rá lehet paskolni a kenyérre, hogy biztosan ráragadjanak az olajos magvak!
Végül egy éles késsel becsíkozzuk a tetejét (azaz megáldjuk a kenyeret) és betesszük a sütőbe. Légkeveréssel sütjük 200 fokon. Nagyjából 50 perc a sütési idő.
Miután elkészült, kivesszük a sütőből, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni!
Jó étvágyat kívánok!
Nálam a “Nagyi titka” család termékei a nyerők, mindig azt használom és szuper jól bevált!