Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, héjukat lesikáljuk.
Minden darabot közel azonos nagyságú cikkekre vágunk.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Beleszórjuk a krumplikat és meghintjük sóval, borssal, fűszerpaprikával.
Meglocsoljuk az olajjal.
Jó alaposan átforgatjuk, hogy minden egyes darabot bevonjon az olaj.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 30 percig hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a hőfokot 230-ra véve 10 percig pirítjuk. (A sütési idő függ a krumpli fajtájától és a sütőtől is, ezért érdemes egy villával ellenőrizni, hogy kellőképpen megpuhult-e.)
Melegen, azonnal kínáljuk. Ha még sótlannak véljük, akkor ízlés szerint fűszerezzük.
Már van szép újkrumpli a kertben, ezért egy roppant egyszerű sütőben sült köretet találtam ki. A sütés első szakaszában a krumpli szépen megpuhul, majd a magasabb hőmérsékleten egy kis színt is kap. Érdemes azért a végén figyelni, nehogy túl sötét legyen és kiszáradjon, hisz a sütők sem egyformák.