Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát, a gombát és a fűszereket feldaraboljuk.
Egy magasabb falú serpenyőben, kis zsiradékon megdinszteljük a hagymát, majd sózzuk és borsozzuk és felengedjük egy pici vízzel.
Aki nem szeretné túlságosan lédúsra, az a vizet el is hagyhatja, mert a gomba bőven fog levet ereszteni.
Beletesszük a szeletelt gombát, majd amikor már egy kis levet eresztett, hozzáadjuk a paradicsomot is.
Amikor már nagyjából összeforr a szósz, hozzáadjuk a bazsalikomot és a petrezselymet, majd tovább főzzük.
Amint elkészült, melegen tálalva a legfinomabb.
Kissé olaszossá teszi, ha tésztával esszük, de egy nagymamaféle krumplipüréhez is kiválóan passzol. Aki pedig a a rizst eszik rizzsel és szereti hozzá a szaftos dolgokat, annak nincs is jobb köret a rizsnél.