Hozzávalók:
Tésztához:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
4 tojásból nagy tepsiben vékony piskótát sütünk. Ha kihűlt egy pogácsaszaggatóval kerek formákat szaggatunk.
A krémhez a túrót egy villával összetörjük és a két dl tejjel megáztatjuk kb fél órát. Ezután hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, apróra vágott barackot és a zselatint (ha a zselatin főzős, megfőzzük).
A sűrű masszát a piskótára halmozzuk, vizes kézzel kicsit megformázzuk. Ha elkészültek leöntjük tortabevonóval, majd a drazséból szemeket és orrot csinálunk, a tortadarából padig tüskéket rakunk. Hűtőbe rakjuk kb. fél órára, amíg a krém teljesen megdermed.
Sztori: Számomra fimon édesség, és a gyerekeknek is nagyon tetszett. Kicsit munkaigényes, de megéri a fáradságot.