Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, majd a kevés tejjel cukorral felfutott élesztőt, maradék cukrot, tojássárgát, tejszínt, reszelt narancs héjat, és kifacsart levet hozzáadva tésztát dagasztjuk.
A dagasztás vége felé hozzáadagoljuk az olvasztott vajat.
Kettévesszük a tésztát az egyikbe beledagasztjuk a vízben elkevert kakaóport.
Mindkét tésztát kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
Mindkettő tésztát kinyújtjuk és 10 cm-es pogácsakiszúróval 12 db fehér és 12 db barna kört szúrunk ki.
2 fehér és 2 barna körlapot egymás mellé fektetünk kis fedéssel. Balról jobbra feltekerjük. Középen ketté vágjuk és muffin kapszlival bélelt muffin sütőformába rakjuk az így kapott kettő rózsát.
A maradék körlapokat is így tekerjük fel.
A formában még 30 percet kel, sütőbe helyezés előtt felvert tojással lekenjük kevés csoki cseppet szórunk rá. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 35 perc alatt megsült.