Joghurt torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Joghurt torta

Hozzávalók:

  • 5 dl natur joghurt
  • 8 ek kristálycukor
  • 3 ek zselatin
  • 3 dl habtejszin
  • Bármilyen gyümölcs vagy kompót

Elkészítése:

A joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassú tűzön sűrűn keverve felmelegítjük, de csak annyira, hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!!

Ezután hűtjük.

Közben felverjük a tejszínt, és a kihűlt joghurtal összekeverjük.

Folpakkal bélelt formába merjük a gyümölcsel rétegezve.

Először egy sor gyümölcs, majd annyi joghurtot merünk rá, hogy éppen ellepje. Ezután jöhet a következő sor.

Tetejére hosszában félbevágott babapiskótát teszünk. Hűtőben tároljuk, egy-két óra alatt megdermed.

Tipp:

Ezt a sütit egész évben készíthetjük, télen nagyon finom őszibarack kompóttal!