Magyaros sertésérmék

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Magyaros sertésérmék

Hozzávalók:

  • 60 dkg karaj csont nélkül
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 5-6 darab paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 3 darab paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 2 tk pirospaprika
  • étolaj

Elkészítése:

A karajt kis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük.

A szalonnát apró kockára, a paprikát, paradicsomot karikákra, a hagymát fél karikákra vágjuk.

A burgonyát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és bő olajban megsütjük.

A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával és készre pároljuk a lecsót.

A megsütött burgonyát összekeverjük a lecsóval és a karajszeletekkel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!