Sajttal töltött fasírt baconbe tekerve

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sajttal töltött fasírt baconbe tekerve

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús /comb vagy lapocka/
  • 2-3 szikkadt zsemle vagy két szelet szikkadt kenyér
  • 2 dl tej
  • ½ fej vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb is ha, valaki nem szereti annyira fokhagymásan/
  • 1 db tojás
  • só, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint
  • 20 dkg sajt

Elkészítése:

A hagymákat apróra vágtam. A zsemléket tejbe áztattam, kinyomkodtam.

A darált húst összedolgoztam az apróra vágott hagymákkal, tojással, kinyomkodott zsemlékkel. Ízesítettem sóval, borssal, pirospaprikával.

A kész masszából kis rudakat formáztam, mindegyik közepébe egy vékony hasábra vágott sajtot nyomkodtam.

A rudacskákat bacomba tekertem és kiolajozott tepsibe tettem. Előmelegített sütőben /40-50 perc/ megsütöttem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!