Spenótos-túrós rakott hal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Spenótos-túrós rakott hal

Hozzávalók:-

  • 500 g tengeri halfilé
  • 250 g túró
  • 1 nagy tejföl
  • 2 csokor petrezselyem
  • 60 dkg friss spenót
  • fej fokhagyma
  • zöldfűszerek (tárkony, oregánó, kapor)
  • só, bors, pár csepp citrom
  • 2 tojás
  • 20 dkg sajt(nekem füstölt volt itthon de bármi jó)

Elkészítése:
A spenótot alaposan megmostam majd puhára főztem, végül vajon megpirítottam az összetört fokhagymát és ezen megpároltam a spenót leveleket. A túrót tejföllel, 2 tojással, a zöldfűszerekkel, petrezselyemmel, fokhagymával sóval, borssal összekevertem. Kivajazott hőálló edénybe leraktam a spenót “ágyat”, majd erre a halakat amiket közben megsóztam, borsoztam és kaporral is megszórtam. Úgy raktam, hogy összeérjenek tehát egy réteget alkottak. Ezután meglocsoltam egy pici citrommal és megint spenótot tettem rá. Erre kanalaztam a túrós masszát majd a reszelt sajtot. Addig sütöttem 200 fokon amíg nem lett ilyen szép a teteje:)