Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A lisztet a tojással kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és a lisztes pép hozzáadásával sűrűre főzzük, kihűtjük.
A vajat a kétfajta cukorral habosra dolgozzuk és a kihűlt péppel összekeverjük.
A tésztához a vajat, cukrot, mézet és a tojást kikeverjük, majd a lisztet és a szalakálit hozzáadjuk.
Kézzel simára dolgozzuk és 20 percig hűtőben pihentetjük.
ütőpapírral kibélelünk egy 30 x 20 cm-es tepsit, a tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk és egyenként 165 fokra előmelegített sütőbe világos barnára sütjük. / kb. 6-7 perc/.
A lapokat kihűtjük. A tepsi aljába belerakjuk az első tésztát, rátesszük a krém felét.
A kekszet kicsit megáztatjuk a rumaromás tejben, majd a krém tetejére sorakoztatjuk és befedjük a krém másik felével.A krémet végül befedjük a másik tésztalappal.
A csokoládét mikróban felolvasztjuk, annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen és hozzáadjuk a vajat.
Kicsit hagyjuk hűlni és csurgassuk a kész sütemény tetejére Nekem volt felvert tejszínem amivel még kicsit feldobtam a tetejét, de ez elhagyható.
Anyukám receptjén annyit változtattam, hogy én diétás háztartási kekszet, gyümölcscukrot és diétás étcsokoládét használtam.