Sütés nélküli krémes cseresznyetorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sütés nélküli krémes cseresznyetorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye (kimagozva)
  • 2 ek barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Hozzávalók a babapiskótás alaphoz:

  • 28 db babapiskóta
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 15 dkg margarin
  • 2-3 ek tej

Mascarponekrém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1/2 citrom reszelt héja

Tetejére

  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A cseresznyét magozzuk ki majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük bele. Ezután szórjuk meg 2 evőkanál barna cukorral, és egy csomag vaníliás cukorral. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, majd hűtsük ki teljesen. (figyeljünk nehogy megégjen sütés közben, lehet rövidebb idő is elegendő a sütéshez)

A babapiskótát morzsoljuk össze, majd reszeljük hozzá a citrom héját.

A margarint olvasszuk fel, majd öntsük hozzá az összemorzsolt piskótához. Ezután keverjük össze, és közben apránként adjuk hozzá a tejet, de figyeljünk arra, nehogy nagyon lágy masszát kapjunk.

Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy a szélét is befedje. Ezután öntsük, majd tenyérrel lapogassuk bele a margarinos-babapiskótát úgy, hogy 2-3 cm magas pereme legyen. Végül tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy megdermedjen.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd a piskótáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Ezután helyezzük rá egy tálcára, majd egyenletesen kanalazzuk bele a mascarponekrémet.

Ezután a krémre rakjuk rá az előzőleg megsütött, majd kihűtött cseresznyét.

Végül ízlés szerint csorgassunk rá olvasztott csokoládét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.