Hozzávalók:
Hozzávalók a babapiskótás alaphoz:
Mascarponekrém hozzávalói:
Tetejére
Elkészítése:
A cseresznyét magozzuk ki majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük bele. Ezután szórjuk meg 2 evőkanál barna cukorral, és egy csomag vaníliás cukorral. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, majd hűtsük ki teljesen. (figyeljünk nehogy megégjen sütés közben, lehet rövidebb idő is elegendő a sütéshez)
A babapiskótát morzsoljuk össze, majd reszeljük hozzá a citrom héját.
A margarint olvasszuk fel, majd öntsük hozzá az összemorzsolt piskótához. Ezután keverjük össze, és közben apránként adjuk hozzá a tejet, de figyeljünk arra, nehogy nagyon lágy masszát kapjunk.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy a szélét is befedje. Ezután öntsük, majd tenyérrel lapogassuk bele a margarinos-babapiskótát úgy, hogy 2-3 cm magas pereme legyen. Végül tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy megdermedjen.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd a piskótáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Ezután helyezzük rá egy tálcára, majd egyenletesen kanalazzuk bele a mascarponekrémet.
Ezután a krémre rakjuk rá az előzőleg megsütött, majd kihűtött cseresznyét.
Végül ízlés szerint csorgassunk rá olvasztott csokoládét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.