Sajttal töltött paradicsomos húsgolyók

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sajttal töltött paradicsomos húsgolyók

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús (ízlés szerint csirke, sertés)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek burgonyapehely
  • 1 tojás
  • 1 ek chiliszósz
  • 5 dkg lm sajt
  • 4 dl paradicsompüré
  • 1 dl víz
  • 2 ek aprított bazsalikom
  • 2 ek aprított oregano
  • 3 ek olaj a sütéshez
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítése:

A darált húshoz adom a reszelt vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a burgonyapelyhet, a tojást, a chiliszószt, sózom borsozom és alaposan összekeverem.

Egy serpenyőben felhevítem az olajat, beleteszem a húsgolyókat és mikor az alja már majdnem megsült, minden gombócba dugok egy kocka sajtot.

Megforgatom a gombócokat és a másik oldalát is aranybarnára sütöm.

Ha megsültek a golyók, felöntöm a paradicsompürével, a vízzel, ha szükséges sózom, borsozom és addig főzöm, míg elkezd szószosodni, de néha megmozgatom, hogy nehogy leégjen.

Amikor már majdnem kész megszórom a zöld fűszerekkel, átforgatom és frissen főt gm tésztával kínálom.

Reszelt sajttal megszórva kínálom.

Jó étvágyat kívánok!