Hozzávalók:
Elkészítése:
A leveleket folyó víz alatt leöblítjük, majd egy tálba szórjuk és ráöntünk 2 liter csapvizet.
A megtisztított, kezeletlen citromot vékony karikára vágjuk és a vízbe rakjuk. Legalább egy napra a hűtőszekrénybe téve hagyjuk, hogy az ízek kioldódjanak.
Másnap leszűrjük. (Erre én egy textilpelenkát használtam.)
Egy fazékban felforraljuk, beleszórjuk a cukrot, a citromsavat. Forrástól számítva kb. 25-30 percig hagyjuk lassan zuborogva főni, majd az előkészített üvegekbe töltjük.
Lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Idén újra készítettem citromfűszörpöt. Igaz, most egy kicsit más tematika szerint, mint tavaly, de így is remek lett. Mindig nagy sikere van, egy finom ebéd után jól esik egy nagy pohár belőle.
Nagyszerű ajándék is lehet, ha mondjuk, vendégségbe megyünk. Ebből a mennyiségből kb. 6 db 3,3 dl-es üvegnyi szörp lett.