Burrito

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Burrito

Hozzávalók:
Hozzávalók a babkrémhez:

  • 15 dkg fehérbab (ez jól pürésedik)
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • őrölt kömény, só, bors, vegeta, citromlé (opcionális)

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 30 dkg darált hús (azt olvastam, hogy a vegyes marha-sertés darálthús a nyerő itt, de darabokban is lehet főzni, nem darálva)
  • 1 zacskó gyorsrizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
  • chilipor, oregano, őrölt kömény, só, bors, csipetnyi fahéj, cukor

Elkészítése:
Babpüré:
A babot beáztatom egy éjszakára, majd sós vízben, a babérlevéllel és fokhagymával megfőzöm. A vöröshagymát megpirítom olajban.
A babot, vöröshagymát, paradicsompürét és a fűszereket egybeöntöm, majd pürésítem. Ezzel lesznek megkenve a tortillalapok.

Töltelék:
A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megfuttatom. Ráöntöm a darált húst, és együtt megpirítom (ha egész fokhagymát
használunk, akkor azt is most adjuk hozzá). Ha a hús kifehéredik, ráöntöm a paradicsompürét, és fűszerezem sóval, borssal,
fokhagymaporral, őrölt chilivel, oreganóval, köménnyel, fahéjjal, és a cukrot sem felejtem belőle ki (ezt a sok fűszert
ki lehet hagyni, ha valakinek van otthon Enchilada szósza, de szerintem így is jó ez :)). Közben külön megfőzöm a rizst, és egy kis sáfrányt is teszek a főzővizébe (opcionális, nem muszáj).
Ha a hús kész, összekeverem a rizzsel. Ezt a keveréket halmozom a korábban átmelegített, babkrémmel megkent burritokba, feltekerem őket, és tejföllel, salsa szósszalleöntve, reszelt sajttal tálalom. Salátát lehet még mellé adni.
Jó étvágyat!

A recept korábban megjelent a www.alabella.blog.hu oldalon is.