Hozzávalók:
Hozzávalók a babkrémhez:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítése:
Babpüré:
A babot beáztatom egy éjszakára, majd sós vízben, a babérlevéllel és fokhagymával megfőzöm. A vöröshagymát megpirítom olajban.
A babot, vöröshagymát, paradicsompürét és a fűszereket egybeöntöm, majd pürésítem. Ezzel lesznek megkenve a tortillalapok.
Töltelék:
A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megfuttatom. Ráöntöm a darált húst, és együtt megpirítom (ha egész fokhagymát
használunk, akkor azt is most adjuk hozzá). Ha a hús kifehéredik, ráöntöm a paradicsompürét, és fűszerezem sóval, borssal,
fokhagymaporral, őrölt chilivel, oreganóval, köménnyel, fahéjjal, és a cukrot sem felejtem belőle ki (ezt a sok fűszert
ki lehet hagyni, ha valakinek van otthon Enchilada szósza, de szerintem így is jó ez :)). Közben külön megfőzöm a rizst, és egy kis sáfrányt is teszek a főzővizébe (opcionális, nem muszáj).
Ha a hús kész, összekeverem a rizzsel. Ezt a keveréket halmozom a korábban átmelegített, babkrémmel megkent burritokba, feltekerem őket, és tejföllel, salsa szósszalleöntve, reszelt sajttal tálalom. Salátát lehet még mellé adni.
Jó étvágyat!
A recept korábban megjelent a www.alabella.blog.hu oldalon is.