Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst ledaráljuk, majd hozzáadjuk a rizst és a fűszereket.
A hagymát apró kockákra vágjuk, egy kevés zsíron megdinszteljük, hozzákeverjük a pirospaprikát és a húshoz adjuk.
Alaposan összedolgozzuk, ízlés szerint ízesítjük, majd a levelekbe csavarjuk úgy, hogy ne tudjon a levélből kifordulni.
Megfelelő nagyságú fazékba rakjuk, a következő sorrendben: Alulra egy sor kicsavart apró káposzta, mely közé szálasra vágott vöröshagymát keverjük és megszórjuk ételízesítővel. Erre jönnek az oldalas darabok, majd a megtöltött káposzta levelek. Ezt leöntjük sűrített paradicsommal, majd egy újabb sor apró káposzta, oldalas és töltött káposzta következik.
Ráöntjük a maradék paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd 1-1,5 óra alatt puhára főzzük.
Tálaláskor, tejfölt kínálunk hozzá!
Maradék füstölt szalonna bőrkét bele szoktam főzni. Ha kevesebb a haraszt, mint a töltelék akkor gombócokat formázok, és tálcára rakva, lefagyasztom, majd nylon zacskóba tárolom felhasználásig a mélyhűtőbe (pl. húsgombóc paradicsommártásba).