Töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb (a bőre ne legyen sérült)
  • 4 zsemle
  • 3-4 csiperke gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 főtt tojás
  • só, bors
  • majoránna
  • 1 nyers tojás
  • 1 ek zsír
  • pici tej a zsemle áztatásához

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük a lereszelt gombával, majd kihűtjük.

A kemény tojást felkockázzuk, a beáztatott és jól kicsavart zsemlét összekeverjük a gombával, hagymával, a tojással, valamint a nyers tojást is, fűszerezés közben hozzákeverjük. A kész tölteléket ügyesen a combok bőre alá töltjük ( szerintem habzsákkal a legkönnyebb).

Egy tepsibe kevés vizet öntünk, teszünk bele fokhagymát és belerakjuk a megtöltött combokat. Fólia alatt 20-30 percet pároljuk, majd a fóliát eltávolítva pirosra sütjük.

Tipp:

Gomba hiányában jó a májpástétom, csirkemáj, májkrém, de ha nincs az se baj.