Hozzávalók:
Piskóta:
Epermousse:
Továbbá:
Elkészítése:
A csokoládélapokhoz olvasszuk össze a csokoládét az olajjal, majd kenjük el vékonyan egy sütőpapírral borított tálcán, majd miután megdermedt, tördeljük nagyobb darabokra.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 18 cm-es tortaforma aljára fektessünk zsírpapírt, az oldalát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.
A piskótához olvasszuk össze a vajat a csokoládéval. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét a csipet sóval verjük fel kemény habnak, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot. Azután keverjük hozzá a tojássárgáját és a vajas csokoládét, majd forgassuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet. A masszát simítsuk a formába és süssük kb 25 percig.
A tejszínt forrósítsuk fel, majd öntsük az összetördelt csokoládéra és keverjük fényesre.
Ha a piskóta megsült vegyük ki a formából, hűtsük ki és vágjuk két lapba, majd kenjük meg az egyik lapot a tejszínes csokikrémmel, borítsuk rá a másik lapot és helyezzünk köréje tortagyűrűt.
Az epret pürésítsük össze a joghurttal és a porcukorral, a zselatint duzzasszuk meg a vízben, majd forrósítsuk fel és keverjük az epres püréhez. A tejszínt verjük fel kemény habnak és forgassuk össze a zselatinos résszel.
Azután kenjünk kevés mousse -t a piskótára, helyezzünk rá csokoládélapokat és így rétegezzük a habot illetve a lapokat felváltva, míg el nem fogynak.
Pár órára tegyük a hűtőbe dermedni, majd díszítsük félbevágott eperszemekkel.