Csokoládés epermousse torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csokoládés epermousse torta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 3 tojás
  • 6 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 4 dkg liszt
  • csipet só

Epermousse:

  • 1 kis poharas natúr joghurt
  • kb 10 dkg porcukor – vagy ízlés szerint
  • 25 dkg eper + a díszítéshez
  • 10 g zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 2 dl habtejszín

Továbbá:

  • 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj – a csokoládélapokhoz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín – a piskóta betöltéséhez

Elkészítése:

A csokoládélapokhoz olvasszuk össze a csokoládét az olajjal, majd kenjük el vékonyan egy sütőpapírral borított tálcán, majd miután megdermedt, tördeljük nagyobb darabokra.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 18 cm-es tortaforma aljára fektessünk zsírpapírt, az oldalát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.

A piskótához olvasszuk össze a vajat a csokoládéval. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét a csipet sóval verjük fel kemény habnak, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot. Azután keverjük hozzá a tojássárgáját és a vajas csokoládét, majd forgassuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet. A masszát simítsuk a formába és süssük kb 25 percig.

A tejszínt forrósítsuk fel, majd öntsük az összetördelt csokoládéra és keverjük fényesre.

Ha a piskóta megsült vegyük ki a formából, hűtsük ki és vágjuk két lapba, majd kenjük meg az egyik lapot a tejszínes csokikrémmel, borítsuk rá a másik lapot és helyezzünk köréje tortagyűrűt.

Az epret pürésítsük össze a joghurttal és a porcukorral, a zselatint duzzasszuk meg a vízben, majd forrósítsuk fel és keverjük az epres püréhez. A tejszínt verjük fel kemény habnak és forgassuk össze a zselatinos résszel.

Azután kenjünk kevés mousse -t a piskótára, helyezzünk rá csokoládélapokat és így rétegezzük a habot illetve a lapokat felváltva, míg el nem fogynak.

Pár órára tegyük a hűtőbe dermedni, majd díszítsük félbevágott eperszemekkel.