Tejszínes bundában sült karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes bundában sült karaj

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj (kb 70 dkg)
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz
  • 7 dl étolaj a sütéshez

Bundához:

  • 2 tojás
  • 1 kk só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A húst kissé kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk mindkét oldalát.

A bunda hozzávalóit összekeverjük.

A húst lisztbe, majd a tejszínes masszába mártjuk.

Az olajat felmelegítjük, de ne legyen forró! Fedő alatt szép aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Köretként rizst és házi savanyúságot adhatunk mellé.