Hozzávalók:
Elkészítése:
2 dl vizet felforralunk, adunk hozzá egy evőkanál cukrot (vagy édesítőszert). A meggyet a forró vízbe tesszük és lezárjuk a lángot.
Egy 24 cm-es átmérőjű tortaformát kirakunk zabpehelykeksszel (eltörjük a kekszet, hogy a tál alját teljesen ellepje). Oldalát is körberakjuk.
Egy csomag vaníliás pudingporból pudingot készítünk: feltesszük a tej 2/3-át melegedni, közben egy edényben elkeverjük a pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az 1/3 rész tejet és csomómentesre keverjük. Amikor felforr a tej, félrehúzzuk. A forró tejből egy kis tejet hozzáadunk a pudingporhoz, majd beleöntjük a forró tejbe és folyamatos keverés mellett lassú tűzön hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Lezárjuk a lángot, belerakjuk a vajat, összekavarjuk és ráborítjuk a pudingot a kekszre.
Egy banánt megpucolunk, felkarikázzuk és a lecsepegtetett meggyel és áfonyával együtt a pudingra tesszük.
Közben elkészítjük a zselét: a zseléport összekeverjük a meggylével (ha nincs benne édesítő, akkor kell 1 ek cukrot tenni bele), 4-5 csepp citromlevet hozzáfacsarunk és felforraljuk. Amikor felforrt, lezárjuk a lángot. Hagyjuk egy picit sűrűsödni, de ne várjuk meg, hogy kocsonyás legyen. Kanalanként rakjuk rá a tortára.
2-3 órára betesszük a hűtőbe tálalás előtt.
Háztartási keksszel, piskótával is elkészíthető. Ha nyírfacukor helyett édesítőszert használunk, akkor tovább csökken a kalória és a CH tartalom.