Padlizsánkrém

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • kis fej vöröshagyma, vagy lilahagyma (nekem vörös ment bele,lila épp nem volt)
  • fokhagymapor
  • bors
  • mustár

Történet:

Mivel iszonyat sok recept volt a neten, milyen is a “hiperszuper padlizsánkrém”, megcsináltam a saját verzióm,saját ízlésemre. Párom csak ennyit mondott: a végén itt még rászoktatsz ilyen csajos ételekre…ezek szerint neki is ízlett :) Elkészítés: A padlizsánt fogtam, félbevágtam, és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem.

Ez azt jelenti, hogy a héja szinte feketévé vált, ráncos lett, a belseje pedig nagyon puhává vált. Ezt követően vártam, hogy kicsit kihűljön, és egy fakanállal kikapartam a belsejét a héjából.

FONTOS: fém edényt, fém eszközöket NEM szabad használni, mert attól bebarnul- oxidálódik a padlizsán.

Én egy fakanállal kapartam ki egy üvegtálba, és a műanyag jégkaparóval aprítottam szét a rostokat, hogy krém állagú legyen az egész. Multifunkciós konyhai eszközök mindörökké! Mikor a padlizsán már krémes volt, tettem bele egy csipet sót, frissen őrölt színes borsot, nagyon-nagyon-nagyon apróra vágott vöröshagymát, 1 kiskanálnyi fokhagymaport és ugyanennyi mustárt, majd az egészet elkevertem.

Legjobb,ha egy kicsit tud állni hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. A fűszerek mennyisége a padlizsán méretétől is függ! Jó étvágyat hozzá! Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu honlapomon is.