Duplán csokis gluténmentes keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Duplán csokis gluténmentes keksz

Hozzávalók:

  • 205 g gluténmentes lisztkeverék
  • 50 g porcukor
  • 80 g puha vaj
  • 1 közepes tojás
  • 50 g gluténmentes étcsokoládé
  • 5 g vaníliás cukor (0,5 csomag)
  • 3 g sütőpor  (1 tk)
  • olvasztott csoki (csurgatáshoz)

Elkészítése:

A puha vajat kikeverjük a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztkeveréket, az apróra vágott étcsokoládét és jól összegyúrjuk az egészet.

Kis gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk kicsit távolabb egymástól. Tenyérrel ellapítjuk a gombócokat.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép világosra sütjük.

Olvasztott csokival megcsurgatjuk.

Tipp:

Igazi teához való keksz lett a végeredmény.