Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
A megtisztított répákat a sajtreszelő kisebbik lyukán lereszeljük.
A puha vajat a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és mindegyikkel jól elkeverjük. Beletesszük a narancs lereszelt héját és levét, majd a sütőporral elkevert lisztet is, és ezekkel is kikeverjük. Beleforgatjuk a lereszelt répát, majd óvatosan a felvert tojáshabot.
Egy nagy méretű, peremes tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a massza 2/3 részét. A maradék 1/3 rész tésztűba keverjük bele a darált mákot, és foltokban tegyük rá a tepsiben lévő masszára.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
Tetejét vaníliás porcukorral szórjuk meg, és pogácsa szaggatóval (vagy pohárral) szaggassunk belőle kifliket.
Mióta kipróbáltam ezt a sütit nagy kedvenc lett.Nagyon finom könnyű, puha, nem túl édes. Nem kell megijedni a répától, nem lehet kiérezni benne, sőt finom szaftossá teszi a süteményt.