Hozzávalók:
Tészta:
Kókuszos krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet a porcukorral, a kakaóval és a sütőporral elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és egy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt 35 x 30 cm-es tepsibe helyezzük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Félidőben hozzáadjuk a porcukrot és így verünk kemény habot belőle. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a krémet rákenjük a tepsiben lévő kakaós tésztalapra.
A meggyet lecsepegtetjük, és megszórjuk vele a süti tetejét.
180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.