Hozzávalók:
Elkészítése:
A kimagozott gyümölcsöket megszórjuk a cukorral, a csipet sóval. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget. Néhány perc alatt épp csak roppanósra főzzük.
A pudingport a tejjel simára keverjük, merünk hozzá a főzőléből is, elkeverjük, majd besűrítjük a szószt.
Épp csak forrásig főzzük, hozzáadjuk a mokkáskanálnyi vajat (így nem fog bebőrösödni a mártás teteje).
Főtt marhahússal és héjában főtt újkrumplival ettük. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!
A nyáron még friss gyümölcsből nem is készítettem szószt, pedig nagyon szeretjük , főleg én. Mivel a húslevesben marhahúst főztem, így éltem az alkalommal, illetve sok cseresznyém és meggyem is lapult a hűtőben ami felhasználásra várt :-).