Hozzávalók:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és rászórunk egy csipet cukrot. Félretesszük és hagyjuk az élesztőt felfutni.
A lisztet elmorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat, a felfutott élesztőt és 2 dl tejfölt.
Jól összegyúrjuk, fényesre dagasztjuk.
Egy tiszta asztalterítőt/kendőt liszttel megszórunk és a tésztát beletesszük. A terítő 4 sarkát lazán összekötjük (legyen helye a tésztának a kötésben a növekedésre). Fűzzük fel a batyut egy fakanál nyelére, és tegyük egy hideg vízzel teli fazékba. Hagyjuk így addig, amíg a megkelt tészta fel nem jön a víz tetejére (kb. 1 óra).
Egy deszkát cukorral meghintünk és ráborítjuk a kicsomagolt, megkelt tésztát. Szórjuk meg jól cukorral pont úgy, mintha liszttel szórnánk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és csíkokat vágunk a tésztából. Megcsavarjuk a tésztacsíkokat és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük 5 cm-es távolságra egymástól.
200 fokos sütőben szép világosra sütjük.