Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és lebőrözzük, majd megsózzuk.
A zöldségeket megtisztítjuk. A répát és a póréhagymát felkarikázzuk, a vöröshagymát félkarikákra vágjuk.
A combokat egyenként egy darab alufóliára helyezzük. Megszórjuk 1-1 csipet fűszerrel, mellé teszünk 1-1 gerezd fokhagymát. Befedjük a répa, a póréhagyma és a vöröshagyma 1/6-od részével. A zöldségeket is meghintjük egy kevés fűszerrel. A fóliát jól bezárjuk a csirke és a zöldségek körül. A fóliacsomag tetejét tűvel 1-2 helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
Tepsibe tesszük a csomagokat, és 200 fokos sütőbe téve kb. 60 perc alatt készre sütjük. A fóliát óvatosan bontsuk ki, mert a kicsapó gőz forró és balesetveszélyes!
Bármilyen köretet készíthetünk hozzá.
Ezt az ételt akár sütőzacskóban is elkészíthetjük, a végeredmény ugyanaz.