Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségkeveréket megpárolom, ha az kész félre rakom. Összekockázok két fej vöröshagymát megdinsztelem és rárakom a húst. Sózom, borsozom. Ha megfőtt ezt is félre teszem amíg elkészítem a mártást. A fokhagymákat megpucolom és egy kotla aljára reszelem őket. Olajat öntök alá és megpárolom kicsit a fokhagymát. Rárakom a lisztet és addig keverem amíg rántásszerű nem lesz, öntök rá egy kis vizet és csomómentesre keverem. Hozzáadom a tejfölt meg egy kis vizet, ezt is csomó mentesre keverem. A maradék vizet hozzáöntöm és ízlés szerint sózom, borsozom. Ha nem elég sűrű tehetünk hozzá még lisztet. Ha elkészült ráöntöm a húsra és belerakom a zöldséget amíg összeforr belekarikázom az olivabogyókat. Ha kész megfőzöm a tésztát és már lehet is tálalni.
Sztori: Ezzel dobtam fel a családom egy hétköznapi ebédjét. Nagyon finom és laktató. Egy kis változatosság a szürke hétköznapokban :D