Hozzávalók:
Mákos töltelék:
Diós töltelék:
Túrós töltelék:
Elkészítése:
1 dl tejet meglangyosítunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 kk cukrot és hagyjuk felfutni.
A maradék tejben elkeverjük a többi cukrot, a vaníliás cukrot, sót, a tojásokat és az olvasztott, de nem forró vajat. Beleszitáljuk a lisztet, majd a felfutott élesztőt is hozzáadva a tésztát alaposan kidagasztjuk.
Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk. 3 egyforma, kb. 15 cm széles csíkot vágunk. A csíkra rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük.
Az így kapott 3 tekercset összefonjuk, majd egy vajjal kikent kuglófformába átemeljük, beleigazítjuk. 20 percet hagyjuk még kelni, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk a formában hűlni legalább 20 percet, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.