Mustáros-tejszínes csirke fusillivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Mustáros-tejszínes csirke fusillivel

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 15 dkg apró csiperke
  • mustár
  • fehér bors
  • 2-3 dl tejszín
  • fusilli tészta
  • petrezselyem
  • reszelt mozzarella sajt
  • vaj

Elkészítése:

A húst hideg vízben alaposan megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk.

Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk. Rádobjuk a húsokat, és gyakran kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a gombát is.

Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a mustárt, elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel. Néhány percig kevergetve készre főzzük.

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a tányérra szedjük. Ráhalmozzuk a tejszínes csirkét, a tetejét aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat!