Mexikói grill csirkeszárnyak hagymás tepsis krumplival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Mexikói grill csirkeszárnyak hagymás tepsis krumplival

Hozzávalók:

  • 15 csirkeszárny (1,8 kg)
  • 1 csomag mexikói grill fűszerkeverék (30 g)
  • 2 kg krumpli
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1 ek étolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A szárnyakat alaposan megmossuk. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük.

A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd felszeleteljük. A krumplit a hagymával, kevés étolajjal összeforgatjuk, sózzuk.

A szárnyakat egy nagyobb tepsibe sorakoztatjuk, ráhalmozzuk a hagymás krumplit, és fóliával lefedjük. 180 fokos sütőben kb. 45 percet sütjük. Amikor a krumpli már megpuhult, a szárnyak is átsülnek.