Chilis bab – Á la Bella

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Chilis bab – Á la Bella

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús(lehet ez bármi,marha, pulyka, sertés comb/lapocka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma/fokhagymapor
  • só, bors, majoránna, oregano, bazsalikom, chilipor/paprikapor
  • 5 dl paradicsomlé/3 konzerv sűrített paradicsom
  • 1 doboz kukorica
  • 2 doboz bab(én kétfélét szoktam mindig belekeverni)
  • kaliforniai paprika

Történet: Párom imádja ezt az ételt…egyszerű,gyors, és szerinte én csinálom a legjobban…elfogult a drága…de mikor lebetegedtem, és nem tudtam főzni (sem),odáig vitte a gondoskodás, hogy megvásárolta a hozzávalókat,hogy majd ő megcsinálja vacsira. Azt nem értettem, tejfölt minek vett hozzá, de az jól jön este a mini burritokhoz :)

Elkészítés: Először is a hagymákat megpucolom, és apró kockára vágom. A paprikát megmosom, és nagyobb kockákra vágom. A hagymát megpirítom, ha üveges, leveszem a tűzről,megszórom sóval, chiliporral/paprikaporral, visszateszem a lángra,és egy nagyon picit megpirítom.Rádobom a darált húst, és fehéredésig pirítom. Aztán ráöntöm a paradicsomlevet/sűrített paradicsomot, a paprikát, és tetszőlegesen fűszerezem. Inkább legyen túl fűszeres, minthogy íztelen, a kukorica és a bab a végén úgyis felveszi a plusz fűszerezést. Ha ez kész, elkeverjük, felöntjük pár dl vízzel, hogy jó szaftos legyen,és lassú tűzön megfőzzük.Ha már a husi jó, fogjuk a konzervbabot és -kukoricát, leöntjük róla a levet, belekeverjük az alapba, ha kell, utánaízesítünk, és hagyjuk, hogy felforrjon. Pár percig hagyjuk rotyogni, és már tálalhatjuk is, kenyérrel vagy akár anélkül, kanállal,mélytányérból az igazi ;)

Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu oldalamon is.