Hozzávalók:
Történet: Párom imádja ezt az ételt…egyszerű,gyors, és szerinte én csinálom a legjobban…elfogult a drága…de mikor lebetegedtem, és nem tudtam főzni (sem),odáig vitte a gondoskodás, hogy megvásárolta a hozzávalókat,hogy majd ő megcsinálja vacsira. Azt nem értettem, tejfölt minek vett hozzá, de az jól jön este a mini burritokhoz :)
Elkészítés: Először is a hagymákat megpucolom, és apró kockára vágom. A paprikát megmosom, és nagyobb kockákra vágom. A hagymát megpirítom, ha üveges, leveszem a tűzről,megszórom sóval, chiliporral/paprikaporral, visszateszem a lángra,és egy nagyon picit megpirítom.Rádobom a darált húst, és fehéredésig pirítom. Aztán ráöntöm a paradicsomlevet/sűrített paradicsomot, a paprikát, és tetszőlegesen fűszerezem. Inkább legyen túl fűszeres, minthogy íztelen, a kukorica és a bab a végén úgyis felveszi a plusz fűszerezést. Ha ez kész, elkeverjük, felöntjük pár dl vízzel, hogy jó szaftos legyen,és lassú tűzön megfőzzük.Ha már a husi jó, fogjuk a konzervbabot és -kukoricát, leöntjük róla a levet, belekeverjük az alapba, ha kell, utánaízesítünk, és hagyjuk, hogy felforrjon. Pár percig hagyjuk rotyogni, és már tálalhatjuk is, kenyérrel vagy akár anélkül, kanállal,mélytányérból az igazi ;)
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu oldalamon is.