Hozzávalók:
Elkészítése:
A karalábét pucoljuk meg és vágjuk fel kockákra. Az apróra vágott póré-, vagy vöröshagymát kevés olajon dinszteljük meg. Sózzuk, borsozzuk, csomborral ízesítsük, majd öntsük fel 1 liter vízzel.
Tegyük a vízbe a paprikát és a paradicsomot is, és hagyjuk felforrni a vizet. Közben készítsük el a gombócokat.
A darált húshoz hozzáadjuk az aprított fokhagymaszárat és a rizst. Sózzuk, borsozzuk, borsikafűvel, pirospaprikával és aprított petrezselyemzölddel ízesítjük. Alaposan összegyúrjuk, és apró gombócokat formázunk vizes kézzel a masszából.
A közben felforrt, lobogó levesbe beletesszük a húsgombócokat. Mérsékelve a lángot addig főzzük, amíg a gombócok és a karalábé is megfő.
A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, ezzel is elkeverjük. Merjünk hozzá a forró levesből 1 merőkanálnyit (hőkiegyenlítés), keverjük össze, majd a leveshez adva habarjuk be.
Pár perc alatt összeforraljuk, és ha szükséges, még ízesítünk a levesen, majd tálaljuk.